Dr. Öğr. Üyesi Tunçer Baykaş KHAS Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde

15 Nisan 2021

Kadir Has Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü, Dr. Öğr. Üyesi Tunçer Baykaş’ın da akademik kadromuza katılmasıyla büyümeye devam ediyor. Yeni çalışma arkadaşımızı size tanıtmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 2000 yılında lisans derecesini alan Tunçer Baykaş, yüksek lisans ve doktorasını Ottawa Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 2007 yılında Japonya Ulusal Bilgi ve İletişim Enstitüsü’nde (NICT) uzman araştırmacı olarak çalışmaya başlayan Dr. Baykaş bu görevi sırasında uluslararası telsiz haberleşme standartlarının geliştirilmesine katkılarda bulunmuştur.

The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) 802.15.3c grubunun yardımcı editörlüğünü ve IEEE 802.19.1 grubunun başkanlığını yürütmüştür. Aynı zamanda 802.11ad ve 802.11af, Dyspan 1900.7 gruplarına da katkıları olmuştur. IEEE 802.19 grubunun başkan yardımcılığı ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nde THz bandı haberleşme konularında NICT temsilciliği görevlerini üstlenmiştir.

Şu anda IEEE Türkiye Başkan Yardımcılığını, Avrupa Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Standartlar Koordinatörlüğünü ve IEEE 802.11bb Işıkla Haberleşme Grubu Başkan Yardımcılığını yürüten Baykaş, Hyperion Technologies adlı bir startup’un da kurucuları arasındadır. Önemli konferanslarda teknik kurul başkanlığı gibi görevlerin yanı sıra IEEE Communications Magazine’de misafir editörlük ve IEEE COMSOC MMTC Communications-Frontiers dergisinin yayın kurulu üyeliğini yapmıştır.

Dr. Baykaş 802.15.3c standardına katkılarından ötürü NICT En İyi Grup Performansı Ödülü ve IEEE Standart Birliği Ödülü’nü almıştır. Ayrıca kendisine 802.19.1 ve 802.15.4k standartlarına katkılarından ötürü IEEE Standart Birliği takdir belgesi verilmiştir. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Genç Akademi üyesi olan Baykaş, 2017 yılında TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü (GEBİP) kazanmıştır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.