Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimize TÜBİTAK 2209 A Desteği

12 Mayıs 2020

Doktorların yükünü hafifletmek ve son kullanıcıyı evinden çıkarmadan hastalığını anında yüzdelikler ile söyleyebilmeyi amaçlayan “Akıllı Stetoskop” projesi ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencilerimiz Yağız Can Çağan, Batuhan Yıldırım, Mehmet Nasuhcan Türker ve Mücahit Demirel, 2209-A TÜBİTAK- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandılar. Doç. Dr. Atilla Özmen’in danışmanlığında yürütülen proje, vücudun içerisindeki sesleri dinleyerek öğrenen, analiz eden ve kullanıcıya öğrendiği bilgilere göre yüzdelikler ile tanı koyan sürekli kendini geliştiren bir sistem geliştirmeyi hedefliyor.

Proje, Yaratıcı Endüstriler Platformu Direktörülüğü’nün yürüttüğü InIDEA Programı’nın I. Dönemi’nde desteklenen projeler arasında yer almıştır.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.