Prof. Dr. Mehmet Timur Aydemir, KHAS Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde

29 Eylül 2020

Kadir Has Üniversitesi, yeni eğitim modeli ile güçlenen yapısını yeni akademisyenlerle zenginleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümüne Prof. Dr. Mehmet Timur Aydemir katıldı. Yeni çalışma arkadaşımızı sizlere tanıtmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.

Prof. Dr. Mehmet Timur Aydemir, Elektrik Mühendisliği alanındaki lisans ve yüksek lisansını Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde 1983 ve 1985 yıllarına tamamladı. Aynı üniversitede 1985 – 1987 yıllarında doktora çalışmaları yaptıktan sonra aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı bursunu kazanınca bu üniversiteden ayrıldı. 1987 -1988 yılları arasında önce Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı bursu gereği dil okuluna devam etti ve 1988’de de University of Illinois at Urbana-Champaign’de bir yıl dil eğitimi aldı. 1995 yılında University of Wisconsin-Madison’da doktorasını tamamlayan Aydemir, 1995’den bu yana akademik çalışmalarını Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde sürdürdü. Verdiği lisans dersleri arasında Güç Elektroniği, Elektrik Makinaları, Sürücü Sistemler, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tasarımı, Elektrik Mühendisliğine Giriş, Devre Analizi ve Endüstriyel Kontrol yer alıyor.

İlgi alanları arasında Güç Elektroniği, Elektrik Makinaları ve Sürücü Sistemler ve Yenilenebilir Enerji Sistemlerinde Güç Elektroniği Uygulamaları bulunan Prof. Dr. Aydemir, 2013 yılında da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın verdiği “Başarılı Proje Ödülü”nün sahibi oldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.